Respectvol samenwerken voor het beste resultaat

Project E-flats. Opdrachtgever ZVH (Zaandam)

Het Nieuwe Opdrachtgeven

De 3 portiekflats van Zaandams Volkshuisvesting (ZVH) verkeerden in slechte staat (lekkage, schimmel e.a.) Woningcorporatie ZVH koos NIET voor traditioneel aanbesteden. Daarin zou de corporatie zelf, exact moeten omschrijven wat ze wil. In plaats daarvan is aanbesteed op basis van vraagspecificatie (EMVI-aanbesteden). De markt komt dan met antwoorden. De bewoners bleven tijdens renovatie in de woningen wonen. 

Lees hier meer over ZVH

Optimaal resultaat

Woningcorporatie ZVH haalde door de EMVI-aanbestedingsstrategie een optimaal resultaat bij het duurzaam renoveren van de 72 sociale huurwoningen in Zaanstad. De opdrachtgever benut de actuele kennis en -expertise van de marktpartijen. Door de keuzemogelijkheid was de kwaliteit van de voorstellen veel hoger. Deze nieuwe manier van opdrachtgeven bespaarde ZVH tijd (en geld). Het energielabel van de woningen ging van G naar energielabel A. 

Lees het artikel van nul20.nl

Benieuwd naar onze aanpak?
Neem contact op.

Project Kleurenflats. Opdrachtgever: ZVH (Zaandam)

Geen sloop-nieuwbouw

De komende jaren verbetert Zaandams Volkshuisvesting (ZVH) de woningkwaliteit van de Kleurenflats. Het gaat om vier flats met in totaal 616 woningen; over de grond verspreid een klein dorp. Dankzij de opknapbeurt worden de woningen energiezuiniger, comfortabeler en mooier. De woningen zijn na oplevering voorbereid op gasloze hoogbouw en gaan van F naar energielabel A. Ook de entrees, gevels en openbare ruimte rondom de flats worden opgeknapt.

Lees hier meer over de Kleurenflats.

Wel nieuwbouwkwaliteit

In nauwe samenwerking met de bewonerscommissie en het bouwbedrijf zijn de fasen van eisen, opstellen sociaal plan, keuze ontwerp en presentatie aan bewoners doorlopen. Ook werd de vereiste 70% instemming opgehaald. Tijdens de 13-dagen durende aanpak blijven de bewoners wonen in de woning. Dankzij de sociale voorzieningen en de zorgvuldige voorbereidingen waarderen ze de renovatie met gemiddeld een 8,5! 

Meer weten?

Vertel ons waar uw behoefte ligt. Tijdens onze persoonlijke presentatie vertellen wij u dan
meer over onze ervaring en over eerdere projecten.

Marco Peetoom


0620371567

mpeetoom@constructiever.nl

Jan Rotteveel


0654728308

jrotteveel@constructiever.nl